Objavljen Poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje

2 Min čitanje
Pozivaju se lokalna partnerstva za zapošljavanje da dostave projektni prijedlog za finansijsku podršku u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU) a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Poziv upućuje MOR koji sprovodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda proces korištenja dodijeljenih finansijskih sredstava. Cilj poziva je da osigura kreiranje i sprovedbu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

Ukupan indikativni iznos podrške koji je na raspolaganju u okviru ovog poziva je 3.2 miliona EUR i raspodijeliti će se na minimalno 20 lokalnih partnerstava za zapošljavanje. Iznosi grant sredstava se kreću od 120.000 EUR minimalno do 160.000 EUR maksimalno, s napomenom da podnosioci projekata moraju osigurati sufinansiranje iz vlastitih sredstava u iznosu od najmanje 10% ukupne vrijednosti projekta.

Poziv je namijenjen svim akterima na tržištu rada koji namjeravaju formirati partnerstva u cilju povećanja prilika za formalno zapošljavanje na lokalnom nivou kao i onim koji su članovi već postojećih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Poziv, kao i sva popratna dokumentacija, se nalaze ovdje
Rok za dostavu konceptualnih prijedloga je 30. juni 2021. godine do 17.00 sati.