Prezentacija poslovnih planova druge grupe učesnika Programa podrške poduzetništvu na području općine Novi Grad Sarajevo

1 Min čitanje

Danas je u Centar za kulturu i edukaciju “Safet Zajko” u okviru Programa podrške poduzetništvu na području općine Novi Grad Sarajevo, održana prezentacija poslovnih ideja i planova od strane devet učesnika obuke po SIYB metodologiji (Započni i unaprijedi svoj biznis) koja se održavala krajem 2022. godine a koju je provodio certificirani edukator Dženan Trbić.

Bila je ovo prilika da se predstave novi mali biznis 2023. godine, kao što su zdrave slastice, ručno pletene igračake, proizvodi od filcane vune, uslužnih djetnosti, kozmetički salon, usluge molerskih radova i turizma do edukativnih radionica i igraonica za naše najmlađe.🧸

Nakon sumiranja ocjene mentora, kao i ocjena komisije za poslovni plan i prezentaciju, bit ce odabrani najuspješniji koji će ostvariti pravo na finansijsku podršku za realizovanje svoje poslovne ideje u iznosu od 6.000,00 KM !

Podsjećamo da se podrška poduzetništvu realizuje kroz Projekat “Lokalno partnerstvo za aktivaciju i integraciju nezaposlenih na tržište rada” u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)“ koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BiH.