Obilježena Globalna sedmica poduzetništva Dani otvorenih vrata u Općini Novi Grad Sarajevo

1 Min čitanje

U trećoj sedmici novembra tradicionalno se u 140 zemalja održava Globalna sedmica poduzetništva. S tim u vezi, tokom novembra mjeseca svake godine, u Općini Novi Grad Sarajevo se, u cilju promocije kulture poduzetništva, planiraju različite promotivne aktivnosti, a ove godine su to bili Dani otvorenih vrata.

U Centru za razvoj biznisa, od 18.-22.11.2019. godine, u terminima od 9-12h, upriličeni su Dani otvorenih vrata za privrednike i osobe zainteresovane za pokretanje vlastitog biznisa. Posjetioci su imali priliku da se informišu i neposredno razgovaraju o mjerama podsticaja poduzetništvu, dostupnim edukacijama i poslovnim informacijama iz šireg okruženja. Jedna od poduzetnica, Adisa Duharčić Serdarević, direktorica startup firme ADS Consulting doo, izjavila je: „Ova zemlja je puna prilika, treba ih hvatati.“

U istom periodu zabilježene su promotivne prakse drugih subjekata u Kantonu Sarajevo, kao što su Fondacija 787 i Udruženje poslovnih žena, fokusirano na podsticaj poduzetništvu žena kroz promociju uspješnih priča, nagrada i slično.

Obilježavanje Globalne sedmice poduzetništva je trajna praksa kroz program rada Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj.