Kako unaprijediti programe podrške preduzetništvu: Konsultativni sastanak lokalnih partnerstava za zapošljavanje (LPZ Centar i Novo Sarajevo i LPZ Novi Grad)

1 Min čitanje

U prostorijama Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, 06.10.2022. godine održan je Konsultativni sastanak lokalnih partnerstava za zapošljavanje (LPZ Centar i Novo Sarajevo i LPZ Novi Grad). Cilj sastanka je prenos naučenih projektnih praksi u redovni rad institucija u domenu unapređenja redovnih godišnjih poticaja za samozapošljavanje i preduzetništvo.

Predstavnici općina Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo te ostali partneri iz lokalnih partnerstava su diskutovali o načinima za efikasniju, efektivniju i transprentniju distribuciju sredstava iz javnih budžeta za potrebe preduzetništva te naprednim načinima za mjerenje učinaka ovih programa. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Međunarodne organizacije rada čije su preporuke za dalje korake od velike važnosti za dugoročnu održivost podrške preduzetništvu.

Na sastanku su učestvovali predstavnici općinskih službi Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo, CEFE BiH, Revizijsko društvo “AUDITING” d.o.o. Sarajevo i MOR.

Sastanak je održan u okviru projekta “LEADER:  aktivacija lokalne ekonomije – razvoj kroz oporavak poduzetništva“ koji se realizuje u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).