U okviru provedbe projekta โ€œLokalno partnerstvo za aktivaciju i integraciju nezaposlenih na trลพiลกte radaโ€, ๐˜‚ ๐—ธ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—บ ๐—ท๐—ฒ ๐—ข๐—ฝ๐—ฐฬ๐—ถ๐—ป๐—ฎ ๐—ก๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ ๐—š๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ ๐—ฆ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฐฬ๐—ถ ๐—ฎ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜, ๐—ฎ ๐—–๐—˜๐—œ ๐—ก๐—ฎ๐—ต๐—น๐—ฎ ๐—ท๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—ฑ ๐Ÿฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ, raspisan je javni poziv za nezaposlene ลพene sa teritorije opฤ‡ine Novi Grad Sarajevo, odnosno Kantona Sarajevo za obuku za UI/UX dizajn koja je i akreditovana pri Ministarstvu obrazovanja Kantona Sarajevo. Rijeฤ je o obuci za jedno od najtraลพenijih zanimanja danaลกnjice. Na poziv su se mogle prijaviti nezaposlene ลพene sa podruฤja Kantona Sarajeva, nakon ฤega je izvrลกena selekcija na osnovu kriterija koji su ukljuฤivali poznavanje tehniฤkih vjeลกtina na osnovu testa, ali i procjenu motivacije i iskustva na osnovu intervjua.
๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ธ๐˜‚ ๐˜‡๐—ฎ ๐—ผ๐˜ƒ๐˜‚ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ป๐˜‚ ๐—ผ๐—ฏ๐˜‚๐—ธ๐˜‚ ๐˜‚ ๐—ผ๐—ฏ๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ถ ๐—œ๐—ง-๐—ฎ, ๐—ฑ๐—ผ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—ผ ๐—ท๐—ฒ ๐Ÿญ๐Ÿฏ ๐—ป๐—ฒ๐˜‡๐—ฎ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ต ๐˜‡ฬŒ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ ๐—ฝ๐—ผ๐—ฑ๐—ฟ๐˜‚๐—ฐฬŒ๐—ท๐—ฎ ๐—ž๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ผ๐—ป๐—ฎ ๐—ฆ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ, od ฤega je viลกe od 50% sa podruฤja opฤ‡ine Novi Grad Sarajevo. Struktura polaznica je potpuno raznolika kada su u pitanju dosadaลกnja iskustva, godine starosti, godine provedene na birou i struka. Neke od polaznica su tek odnedavno na birou, a neke veฤ‡ 10 godina, razliฤitih struka: od tehniฤara hortikulture, ekonomskih tehniฤara, do doktora dentalne medicine, inลพinjera graฤ‘evine, elektrotehnike, maลกinstva i dr. Sve one su do sada imale iskustva u IT-u i/ili dizajnu, pokazale poznavanje alata i programa, ali i veliku motivaciju za bavljenje ovim pozivom.
Pred njima je intenzivan put sticanja novih znanja kroz 120 nastavnih ฤasova ovog akreditovanog programa gdje ฤ‡e imati priliku da se upoznaju sa softwareom koji ฤ‡e koristiti, elementima UX i komponentama UI dizajna kroz rad na svojoj aplikaciji, a svoj trud ฤ‡e zaokruลพiti zavrลกnim praktiฤnim radom na kraju same obuke.
Vjerujemo da ฤ‡e svako novo predavanje biti motivacija viลกe, predanim radom kroz nekoliko mjeseci i promjena ฤ‡e biti vidljiva, a polaznice ponosne na svoj napredak.
๐˜๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฐ ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ป๐˜ข๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฏ๐˜ช๐˜คฬŒ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ด๐˜ฏ๐˜ข๐˜จ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ปฬŒ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฐ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ข๐˜ต๐˜ช ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ด ๐˜ฒ๐˜ถ๐˜ฐ, ๐˜ด๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ซ๐˜ช๐˜ต๐˜ช ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต ๐˜ช ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ณ๐˜ข๐˜ต๐˜ช ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ถ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข ๐˜ป๐˜ข ๐˜ด๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ด!
________________________________
๐ŸคCEI NAHLA organizuje obuku za User interface/User experience design u okviru provedbe projekta โ€žLokalno partnerstvo za aktivaciju i integraciju nezaposlenih na trลพiลกte radaโ€œ koji finansijski podrลพava Evropska unija, a realizuje Meฤ‘unarodna organizacija rada (MOR) u BiH โ€“ u okviru projekta โ€œPodrลกka Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapoลกljavanje โ€“ Faza II (LEP II)โ€œ.