U okviru Globalne sedmice poduzetništva GEW, koja se ove godine obilježava od 12-18. novembra, u Centru za inovacije i poduzetništvo prezentirane  su inovacije  učenika Srednje elektrotehničke škole, koje će se takmičiti i predstaviti na INOVA- Budi uzor, od 14-17. novebra 2018.godine u Zagrebu. Predstvaljene su tri inovacije, nastale kao jedan od prvih rezultata  novootvorenog  Centra u okviru škole i to:  SMART DRILL, SORTER OTPORNIK i ROVER, pod mentorstvom profesora Admira Akšamovića.

Esmir Haznadar, predstavnik partnerskog  udruženja CRSP-a sa učenicima škole održao je  kratki čas poduzetništva, te na zanimljiv i inovativan način približio učenicima mogučnost plasiranja inovacija na tržište.

Podsjećamo da je Centar za inovacije i poduzetništvo zvanično otvoren početkom ove godine u okviru Projekta „Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou, putem programa podrške Međunarodne organizacije rada u BiH a finansiran od strane EU. Centar predstavlja specifičan i jedinstven model edukacije u okviru obrazovnog sistema, koji je unaprijedio kapacitete škole i učenicima dao priliku da lakše realiziraju inovacije, da usavršavaju vlastito znanje kroz praktične primjere izvan redovnog obrazovanja i da ih uobliče u poslovnu priliku.