U prostorijama Centra za inovacije i poduzetništvo održane je prezentacija biznis planova i inovacija izrađenih od strane učenika JU Srednje elektrotehničke škole Sarajevo.  Biznis planovi su nastali kao rezultat implementacije Edukativnog programa za učenike JU Srednje elektrotehničke škole iz oblasti inovacija i poduzetništva.

Učesnici ovog programa su u grupama od 2-4 člana radili na pisanju biznis planova i izradi inovacija za ideje koje su generirane u sklopu same obuke što je rezultiralo sa 8 biznis planova i 3 inovacije koji ulaze u konkurenciju za takmičenje.

Biznis planove je ocjenjivala petočlana komisija u sastavu:

  1. Esmir Haznadar, kooridnator edukativnog programa Centra za inovacije i poduzetništvo
  2. Adi Puran, trener iz oblasti poduzetništva
  3. Hazima Pecirep, Šefica Odsjeka za integrisani lokalni razvoj Općine Novi Grad Sarajevo
  4. Fahrudin Alihodžić, v.d. direktor JU Srednja elektrotehnička škola Sarajevo
  5. Anera Kestendžić, predstavnica JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo

Inovacije su ocjenjene od strane četveročlane komisije u sastavu:

  1. Esmir Haznadar, kooridnator edukativnog programa Centra za inovacije i poduzetništvo
  2. Fahrudin Alihodžić, v.d. direktor JU Srednja elektrotehnička škola Sarajevo
  3. Faruk Kurtović, pomoćik direktora JU Srednja elektrotehnička škola Sarajevo
  4. Eldin Nišić, MA elektrotehnike, profesor

U sklopu programa Centra za inovacije i poduzetništvo predviđen je i nagradni fond za nagrađivanje najboljih biznis planova i inovacija u iznosu od 2000EUR.

Podsjećamo da je obuka je obuka, u sklopu koje je realizovano 100 radionica iz oblasti poduzetništva i inovacija,  započela 12. februara o čemu više možete pročitati OVDJE.

Projekat “Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou” finansiran uz podršku EU sredstava kroz Program podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH koju provodi Međunarodna organizacije rada (ILO) u BiH,  rezultirao je uspostavom moderno opremljenog Centra za inovacije i poduzetništvo u sklopu Srednje elektrotehničke škole Sarajevo  i kao takav predstavlja integraciju neformalnog i formalnog obrazovanja u svrhu poboljšanja obrazovnog sistema i prilagođavanju potrebama tržišta rada.

U utorak 10.7.2018. godine u 10:00 sati, u sklopu završne svečanosti povodom zatvaranja edukativnog programa, bit će prezentirani rezultati takmičenja i nagrađeni najbolji biznis planovi i inovacije.