U organizaciji Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Vlade Švicarske, u petak je u Sarajevu održan četvrti po redu Forum službi zapošljavanja u okviru kojeg je formalizovana saradnja sa  predstavnicima lokalnih zajednica.

Tom prilikom, pomoćnik općinskog načelnika u Službi za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović potpisao je ugovor o saradnji i udruživanju finansijskih sredstava sa GOPA predstavništvom u BIH.

Ugovorne strane usaglasile su se da će zajednički raditi na realizaciji i daljem razvoju programa podrške poduzetništvu na području općine Novi Grad Sarajevo sa ciljem uspostave povoljnog poduzetničkog okruženja, te pružanja podrške osnivanju i radu konkretnih poslovnih subjekata.

Ukupna procijenjena vrijednost investicije za realizaciju programa iznosi 50.000 KM i provodit će se do decembra 2018.godine. Očekuje se veliki interes mladih nezaposlenih osoba sa teritorije općine Novi Grad Sarajevo za javni poziv, koji će uslijediti odmah početkom 2018.godine.

“Ovim programom podrške planirano je jačanje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih ideja, razvoj i testiranja prototipa proizvoda i/ili usluga, povezivanje sa ciljnim tržištima, te osnivanje i pokretanje rada poslovnih subjekata”, kazao je Džemaludin Kahrović.

Učešće Projekta zapošljavanja mladih (YEP), a koji podržava Vlada Švicarske, primarno se ogleda u prenošenju praksi prethodno uspostavljenog lokalnog partnerstva – modela Urbanog poljoprivredno – edukativnog poligona “Mojmilo” i drugim aktivnostima na promociji preduzetništva koje Projekat zapošljavanja mladih realizira u saradnji sa općinom Novi Grad Sarajevo.

Više informacija potražite na web stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP)  http://yep.ba/?p=34042